Sotkamon Jymy-Pesis Ry Uncategorized Ykköspesiskarsinnassa voitot ristiin – ratkaisu perjantaina Marjex Stadionilla

Ykköspesiskarsinnassa voitot ristiin – ratkaisu perjantaina Marjex Stadionilla

Ykköspesiskarsinnassa voitot ristiin – ratkaisu perjantaina Marjex Stadionilla post thumbnail image

Kuva: Juuso Hyvönen

Jymy Jaguars ja Ylivieskan Kuula tasasivat voitot viikonloppuna ykköspesiskarsinnassa. Jaguars tuuletti lauantaina Ylivieskan Suvannolla, mutta Kuula voitti seuraavana päivänä Sotkamossa. Koska Jaguars oli runkosarjassa lohkovoittajista kahden pisteen verran parempi, pääsee se pelaamaan ratkaisupelin kotikentällään perjantaina.

Lauantain peli oli nuoren sotkamolaisjoukkueen näytöstä. Lyöntipeli onnistui hienosti ja takatilanteiden määrä oli korkea. Äänekkäästi kannustaneen keskipohjalaisyleisön harmiksi ensimmäisen jakson viimeisessä sisävuorossa vieraat nousivat juoksun tappiolta: Samuel Huotari ja Valtteri Virtanen takoivat vastustamattomat juoksut ja jaksovoiton. Toisen jakson alussa Aapo Korhonen ja Joni Heikkinen onnistuivat kolmen lyödyn verran ja violettipaidat johtivat jaksoa alusta loppuun. Ulkona Jero Inola kunnostautui tekemällä ottelussa kuusi paloa. Lopputulos vierasvoitto 2 – 0 (4-3, 6-4). Ylivieskalta palkittiin kolme juoksua lyönyt Tuomo Rautio ja hyvin kentälle päässyt kärki Juho Matola.

Sarjanousu oli siten katkolla sunnuntaina puolenpäivän aikaan Marjex Stadionilla Jaguarsille, mutta Ylivieska pystyi pelaamaan vahvan ulkopelin. Jaguars piti edellispäivän tapaan vieraiden juoksuyritykset minimissä, mutta sisäpeli hyytyi pieniin virheisiin ja kolmostilanteiden määrä putosi reilusti (lauantaina 21, sunnuntaina vain yhdeksän). Avausjaksolla syntyi vain yksi juoksu, kun Timo Hanhisalo löi välilyönnillä kotiin Niklas Vähän.

Kakkosjakson aluksi Kuulan lyöjäjokeri Rautio kotiutti ykköspalkinnon arvoisesti lukkaroineen Vähän. Jaguars nousi vielä ohitse Janne Hyvösen ja Aapo Korhosen onnistumisilla, mutta Simo Rahusen keskinäpyllä Juho Matola toi kolmannessa 2-2-tasoituksen. Kotijoukkueen viimeisessä yrityksessä ei ollut puhtia ja jakso päättyi tasan. Tulos 0 – 1 (0-1, 2-2) ja näin ollen voitot sarjassa tasoittuivat.

Palkinnoille viikonlopun aikana pelasivat lauantaina jokerit Joni Heikkinen (3/0) ja Virtanen (2/1), sunnuntaina mailapelinsä normaalilla korkealla tasolla pitänyt Kasperi Vehkaoja (3+3 tehtyä paloa ulkona) ja yhdessätoista palossa mukana ollut lukkari Samuel Huotari. 

Kolmas ja ratkaiseva osaottelu pelataan perjantaina Marjex Stadionilla klo 16.

Teksti: Mikke Tschesmenski.