Sotkamon Jymy-Pesis Ry Uncategorized Sotkamon Jymy-Pesiksen junioreiden viikon tuloksia

Sotkamon Jymy-Pesiksen junioreiden viikon tuloksia

B-pojat pelasivat viime viikolla kaksi ottelua. Poikien Superpesiksessä pojat nappasivat puhtaan 2-0 (5-1, 1-0) voiton Ylivieskan Kuulasta. Ottelussa palkittiin Kasperi Vehkaoja (4/4 ja 1 lyöty juoksu) ja Mikke Tschesmenski (6/7 ja 1 tuotu juoksu). Jymy on poikien Superpesiksessä sarjataulukossa sijalla kaksi. Viidestä ottelusta on tarttunut matkaan 12 pistettä. Sarja jatkuu tänään Kiteetä vastaan kotona. Poikien Ykköspesiksessä Jymy matkasi Simon Kirin vieraaksi ja voitti siellä kotijoukkueen lukemin 1-2 (1-3, 14-10, 1-3). Palkinnot nappasivat Konsta Karjalainen (11/16, 2+7 lyötyä ja 3 tuotua juoksua) ja Tuomas Kemppainen (6/8, 1 lyöty ja 3 tuotua juoksu). Kainuulaiset johtavat sarjaa, seuraava ottelu on torstaina kotona Ylistaroa vastaan.

Jymyn naisten joukkue kohtasi perjantaina Suomensarjassa Oulunsalon Vasaman. Vierasjoukkue Oulunsalo oli vahvempi ja voitti ottelun 1-2 (2-9, 6-0, 0-0, 2-3). Palkintojen arvoisesti pelasivat Sara Makkonen (9/12 ja 3 tuotua juoksua) ja Neija Valli 4/7). Jymy on sarjataulukossa toisella sijalla kahdeksalla pisteellä.

C-pojilla oli viime viikolla ohjelmassa viisi ottelua. SM-karsintasarjan ottelussa pojat voittivat Oulun Lipon sateisessa säässä 2-1 (2-9, 7-5, 3-2). Ottelussa palkittiin Vincent Kontturi (4/10 ja 2 tuotua juoksua) ja Kaapo Kolehmainen (5/10, 3 lyötyä juoksua ja 1 tuotu juoksu). SM-karsintasarjassa Jymy johtaa omaa lohkoaan. 

Sunnuntaina aluesarjaotteluissa Kuopiossa SoJy oranssi kaatoi Puijon Pesiksen lukemin 2-1 (3-5, 3-1, k5-4) Ottelun palkitut olivat Joopi Moilanen ja Juho Sirviö. Toisessa ottelussa SoJy violetti voitti Imatran Pallo-Veikot niin ikään 2-1 (6-1, 9-13, k2-1). Palkinnot saivat Leevi Heikkinen ja Samuli Larinen. Kolmannessa ottelussa SoJy oranssilla oli vastassa jälleen IPV, ja tuloksena voitto 1-0 (4-0, 7-7). Palkinnot pokkasivat Pyry Kohonen ja Leevi Heikkinen. Viimeisessä ottelussa Puijon Pesis oli SoJy violettia vahvempi lukemin 2-0 (9-1,6-4). Palkinnot saivat Leevi Heikkinen ja Manu Kyllönen.

Jymyn C-tytöt pelasivat viime viikolla yhden SM-karsintaottelun ja kaksi aluesarjan ottelua. SM-karsintaottelussa kotijoukkue Tyrnävän Tempaus oli tällä kertaa parempi ja voitti ottelun 2-0 (18-5, 9-8). Palkinnon arvoiset suoritukset esittivät Aada Ronkainen (12/13, 2+5 lyötyä juoksua ja 3 tuotua juoksua) ja Riika Kokko (4/5, 1 lyöty juoksu ja 2 tuotua juoksua) Sarjataulukossa tytöt ovat sijalla viisi. 

Sunnuntaina aluesarjassa C-tytöillä oli edessä kaksi ottelua Haapajärvellä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Kannuksen Ura, joka voitto 2-0 (10-3, 6-3). Palkinnon arvoisesti pelasivat Aino Huotari ja Laura Pelkonen. Toisessa ottelussa Jymy voitti Haapajärven 2-1 (6-5, 4-5, k2-1). Palkinnoille Ella Kemppainen ja Annika Arffman.

Sotkamon Jymyn D-poikien kilpasarjajoukkue pelasi sunnuntaina kaksi ottelua Siilinjärvellä ja pelisarjajoukkue kaksi ottelua Oulaisissa. Kilpasarjassa ensimmäisessä ottelussa Jymyä vastaan asettui Jyväskylän Kiri Juniorit. Kiri vei kamppailussa pidemmän korren ja voitti lukemin 0-2 (3-15, 0-7). Palkinnot pokkasivat Milo Kyllönen ja Jussi Schroderus. Toisessa ottelussa vastassa oli isäntäjoukkue Siilinjärven Pesis, joka voitti 2-0 (13-3, 11-3). Palkinnot menivät Aatu Kemppaiselle ja Santeri Niemiselle. Pelisarjan ensimmäisessä ottelussa Pattijoen Urheilijat olivat parempia lukemin 2-0 (12-4, 7-3). Palkinnon ottelusta sai Jami Polvinen. Toisessa ottelussa Oulaisten Huimaa vastaan kamppailtiin tasapäin loppuun saakka, mutta lopulta Oulainen vei voiton 2-1 (2-4, 8-2, 0-0, 2-1). Jymyn palkittu Juho Helenius.

Jymyn E-tytöt taistelivat pisteistä Pattijoella kahdessa ottelussa. Tytöt ottivat voiton ensimmäisessä ottelussa 2-1 (6-2, 6-16, 3-2). Palkinnon sai Fanni Kinnunen. Toisessa ottelussa vastassa oli myös Pattijoen Urheilijat, ja tämä ottelun päättyi pattijokisten voittoon 1-2 (10-9, 1-6, 0-1). Palkinnon arvoisesti pelasi Sandra Kyllönen.

Koonti: Mikke Tschesmenski.

B-poikien Suomen mestaruus Sotkamoon viidennen kerran putkeenB-poikien Suomen mestaruus Sotkamoon viidennen kerran putkeen

kuva: Juuso Hyvönen Marjex Stadionilla päästiin toista viikkoa peräkkäin juhlimaan sateisena sunnuntai-iltapäivänä sotkamolaisiapesäpallomestareita. Miehissä mestaruuksia tuli täyteen 20, mutta vanhimmassa poikaikäluokassa ei jäädäkauaksi, sillä Jymy voitti Poikien Superpesiksen/A-poikien sarjan 15:ttä

B-pojat loppuotteluun – Jaguarsin kausi päättyi pettymykseenB-pojat loppuotteluun – Jaguarsin kausi päättyi pettymykseen

Kuva Kari Koski Jymyn B-poikajoukkue eteni tiistai-iltana Poikien Superpesiksen loppuotteluun voitettuaan KouvolanPallonlyöjät vieraskentällä 2–0 (7-6, 5-4). Sotkamolaiset olivat tiukassa välieräsarjassa parempia suoraankahdella voitolla, mutta jokainen jakso ratkottiin juoksun erolla. Tiistain