Sotkamon Jymy-Pesis Ry Jymy-Pesis ry

Jymy-Pesis ry

Sotkamon Jymy-Pesiksellä on toiminta-ajatuksena tarjota liikunta-, harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia kansallispelimme parissa oman kiinnostuksen ja kykyjen edellyttämällä tasolla. Järjestämme harrastustoimintaa ja kilpailutoimintaa, jonka johtoajatuksena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia myönteisiin kokemuksiin ja elämyksiin, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kehittämiseen sekä liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen ja mahdollisuuden edetä niin pelaajana, valmentajana, tuomarina kuin taustavaikuttajana.

Sotkamon Jymyn historia ulottuu vuoteen 1909, jolloin Sotkamon nuorisoseuran kokouksessa 14.3. perustettiin voimisteluseura Sotkamon Jymy ry. Aluksi pesäpallotoimintaa pyöritti pesäpallojaosto. Pesäpallotoiminta eriytettiin 1998 Jymy Pesis ry:lle, joka vastaa Sotkamossa junioripesäpallotoiminnasta, miesten suomensarjasta ja naisten maakuntasarjasta. Miesten superpesistoiminnasta vastaa SuperJymy Oy.

Sotkamon Jymy – Pesis (Jymy) on pesäpallon erikoisseura Sotkamossa. Jymyn nimellä pelaa kesäisin n. 15 – 20 joukkuetta eri sarjoissa. Lippulaivoina ovat vahvasti menestyneet C-tyttöjuniorit ja B-poikajuniorit. Nuoremmissa junioreissa on yksi tai useampi joukkue kaikissa ikäluokissa, G – C -ikäisissä niin tyttöjen kuin poikien puolella. C- ja B-tyttöjunioreissa Jymy-Pesis tekee yhteistyötä Kajaanin Pallokerhon kanssa .