Sotkamon Jymy-Pesis Ry Uncategorized Pesisjunioreilla vauhdikas toukokuu

Pesisjunioreilla vauhdikas toukokuu

Pesisjunioreilla vauhdikas toukokuu post thumbnail image

Jymyllä on joukkueet kaikissa ikäluokissa B-ikäisistä G-junioreihin ja lisäksi miesten ja naisten Suomensarjassa. Toukokuussa pelejä on pelattu lähes ennätystahtiin vaihtelevissa säissä vaihtelevin tuloksin.
Viime viikolla B-poikien Superpesisjoukkue pelasi kaksi ottelua. Ylivieskalle joukkue hävisi supervuoroparissa ja Alajärveltä irtosi voitto 1–0 (10-2,3-3). ”Kolme pistettä kahdesta kovasta vierasottelusta on kelvollinen suoritus. Olemme hyvässä pistetahdissa toistaiseksi,” totesi pelinjohtaja Petri Lindsberg. Alajärvellä joukkueen palkitut olivat lyöjäjokeri Valtteri Virtanen (1+3/1, kl 5/10) ja 3-polttaja Vertti Veittikoski (1+4/3, kl 9/11, 4 tehtyä paloa). Jymy on B-poikien Superpesiksessä toisena otettuaan neljästä ottelusta kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä. Joukkue kohtaa Ylivieskan uudestaan kotiottelussa torstaina.


Miesten Suomensarjassa Jymy Jaguars on pelannut kolme ottelua ja on sarjan kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena. Viime viikolla joukkue kohtasi Kärsämäen Katajan ja voitti pelin 2–0 (18-2,4-0). Palkinnoille pelasivat kahteen otteluun kymmenen juoksua lyönyt 3-koppari Mikke Tschesmenski (keskiviikkona 1+3) ja joukkueen parhaan kärkilyöntiprosentin omaava kärkietenijä Atte Pelkonen. Jaguars pelaa seuraavaksi keskiviikkona Pattijoella.

B-poikien ykköspesiksessä Jymy on pelannut kolmesti. Viime viikon ainoa ottelu päättyi häviöön kotikentällä Reisjärveä vastaan 0–2 (3-6,2-3). Jymyn parhaat olivat 1-vahti Eero Heikkinen ja 2-polttaja Niklas Kilpi. Jymy on tappiosta huolimatta lohkon kärjessä ja kohtaa tänään Simon Kirin vieraissa.
Naisten Suomensarjassa Jymy voitti sunnuntaina Rovaniemellä 1–0 (11-2,6-6). Palkitut olivat 2-polttaja Elina Huttunen (5/1, klo 12/13) ja 3-koppari Sanni Kankkunen (3/3, kl 7/10). Joukkue on neljän ottelun jälkeen pohjoislohkossa toisena kuudella pisteellä. Tällä viikolla ohjelmassa on kaksi kotiottelua Marjex Stadionilla, keskiviikkona Oulua ja perjantaina Oulunsaloa vastaan.

B-tyttöjen ykköspesiksessä Jymy kohtasi lauantaina kotona Kempeleen. Vierailijat voittivat pelin 2–1 (6-4,8-11,1-0). Jymyltä palkitut olivat 2-polttaja Elina Huttunen (1+2/3, klo 10/16) ja etenijäjokeri Iida Korhonen (0/2, kl 4/4). Jymyllä on kerättynä kaksi pistettä kolmesta ensimmäisestä ottelusta. Seuraava koitos on kesäkuussa Oulaista vastaan.

C-ikäiset ovat ehtineet pelaamaan mittavasti otteluita. C-poikien SM-karsinnassa Jymy on pohjoislohkossa voittanut kolmesta ottelusta kaksi, viimeisimmän perjantaina Iissä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2–1 (7-1,0-1,0-0,k2-1). Palkitut 3-koppari Kaapo Kolehmainen (3/2) ja lukkari Pyry Kohonen (0/1). Lohkossa toisena oleva Jymy kohtaa huomenna Marjex Stadionilla kärkijoukkue Kempeleen Kirin ja perjantaina Salmelassa Oulun Lipon. Itälohkossa Jymy2 on pelannut jo viisi ottelua. Sunnuntaina joukkue koki tappion Haapajärvelle 0–2 (1-22,0-7) kotistadionillaan. Palkitut olivat 3-koppari Miska Karppinen (kl 1/1) ja 3-polttaja Santeri Nieminen (1/0, kl 1/3). Kokemusta karsinnassa keräävä C- ja D-ikäisistä koostuva yhdistelmä ei ole vielä avannut pistetiliään. C-pojat pelaavat lisäksi pohjoisen ja itäisen alueen aluesarjoja, joissa ottelukalenteri alkaa pyörimään vinhasti ensi viikosta lähtien.

C-tyttöjen SM-karsinnassa Jymy on pelannut kolme peliä. Perjantaina joukkue ei pysynyt mukana Oulun Lipon kyydissä, tuloksena tappio juoksuerolla molemmilla jaksoilla. Parhaina palkittiin sieppari Ella Kemppainen (kl 3 /4) ja lukkari Anni Flöjt (0/1, kl 2/4). Joukkue metsästää pistetilin avausta perjantaina Tyrnävän vieraana. Pohjoisen aluesarjassa joukkue on pelannut kuusi ottelua, joista saldona kolme voittoa ja tappiota. Tuplavierailu Pattijoelle sunnuntaina tuotti voiton ja tappion. Avauspelin palkitut olivat Enni Korhonen ja Laura Pelkonen. Toisessa ottelussa Riika Kokko ja Ella Kemppainen. Jymy jatkaa sarjassa neljäntenä.

Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta PattijoellaJaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella

Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella Koleassa keskiviikkoillassa MiiluAreenalla joukkueet lämpesivät sitä paremmin mitä pidemmälle peli eteni. Useita kertoja tappion tuulen jo selässään tuntenut Jags näytti lopussa kynsiään, taisteli jatkoaikaa