Sotkamon Jymy-Pesis Ry Pelaajaluvat ja vakuutukset

Pelaajaluvat ja vakuutukset

Sotkamon Jymy-Pesiksen pelaajilla on oltava voimassaoleva pelaajalupa (lisenssi) ja vakuutus sarjakauden otteluissa. Pelaajaluvat hankitaan SuomiSport-verkkopalvelun kautta: https://www.suomisport.fi/purchase/licence

Lisenssivaihtoehdot
2003-2009-syntyneille hankitaan sarjatasosta riippumatta nuorisolisenssi ja 2010 sekä myöhemmin syntyneille juniorilisenssi. Jos pelaajalla ei ole aiemmin ollut pesäpallon kilpailulisenssiä, leiri- ja sarjatoimintaan pääsee edullisimmin mukaan hankkimalla tulokaslisenssin. Aikuisten lisenssivaihtoehdon määrittää sarjataso. Jos pelaaja nousee kesken kauden ylemmälle sarjatasolle, lisenssi tulee päivittää korotustoiminnolla uutta sarjatasoa vastaavaksi.

Kun lisenssin hankkii 30.4.2022 mennessä, vakuutuksen katsotaan olleen voimassa huhtikuun alusta lähtien.

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva
Pesäpallolisensseihin liitetty vakuutus on Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva. Vakuutus korvaa lajin parissa sattuvien äkillisten tapahtumien aiheuttamia loukkaantumisia ja näistä aiheutuvia tutkimus- ja hoitokuluja.

Alle 12-vuotiaiden osalta Sporttiturva on useissa lajeissa voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.