Sotkamon Jymy-Pesis Ry Uncategorized Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella

Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella

Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella post thumbnail image

Jaguaareille voitto miesten Suomensarjan kärkikamppailusta Pattijoella

Koleassa keskiviikkoillassa MiiluAreenalla joukkueet lämpesivät sitä paremmin mitä pidemmälle peli eteni. Useita kertoja tappion tuulen jo selässään tuntenut Jags näytti lopussa kynsiään, taisteli jatkoaikaa ja ratkaisi pelin toisessa kotiutuslyöntikilpailussa. Lukemat olivat 2-1 (1-3,4-1,0-0,k3-2).

Ottelu alkoi tunnushtellen. Molemmat rakensivat takatilanteita, mutta kotiuttaminen oli hankalaa hyvin pelanneiden ulkokenttien ja Rännärille tyypillisen tuulisuuden takia. Toisessa vuorossa isäntäjoukkue pääsi etumatkalle, kun ykköstilanteessa Nico Leppälän lyönti karkasi kakkosjatkeelta maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Seuranneen jatkoyrityksen nappasi haaviinsa 1-vahti Aatu Vuorinen ja teki kaksi paloa.

Jaguars kokeili neljä kertaa ajoihin kahdessa seuraavassa sisävuorossa, tuloksetta. Pattijoki lisäsi johtoa viimeisessä sisävuorossa kun Juho Impolan merkkaamattomalla välilyönnillä Heikki Karvonen juoksi kotiin. Samuel Huotari sivalsi Vuorisen sisään tasoittavalla, mutta Jaguars ei ehtinyt kipuamaan tasoihin. Jakso 3-1 keltapaidoille.

Toisen puoliskon alkuun violetit epäonnistuivat hyökkäyksessä ja isännät painostivat vahvasti. Kapteeni Elmeri Bäckman pamautti etutilanteessa kakkosrajasta läpi, mutta Jags-kapteeni, koppari Valtteri Timonen ehti hakea pallon eikä tilanteesta syntynyt kuin yksi juoksu. Elias Kippola, Janne Hyvönen ja lukkari Huotari hoitivat jatkoyrityksistä palot kotipesään.

Kainuulaiset karauttivat edelle toisessa vuorossa. Vikkelä kärkietenijä Atte Pelkonen karkasi kolmospesän harhaheitolla kotiin tasoituksen. Perään Huotari piiskasi pallon kolmosjatkeelta maisemiin. Lyönti osui Pattijoen kannalta onnekkaasti aitatolppaan ja 1+2 sijaan tuli vain yksi juoksu Vuorisen tuomana. Kolme lisäyritystä tuottivat paloja ja haavoja.

Seuraavat kaksi vuoroa olivat Jags-hallinnassa, kunnes Pattijoen lyöjien käydessä vähiin kolmannessa Arttu Kallio iski Huotarin linkkuväärästä piikin kolmosrajasta pöpelikköön ja Bäckman toi tasoituksen 2-2.

Neljännen aloittavalla sotkamolaiset tarvitsivat juoksun ja tilanne kävi ahtaaksi kun paloton ajo muuttui 1-vahdin hanskaan tulleella kotiutuksella kahdeksi ristiksi. Tässä kohtaa hurmoksessa ollut isäntäjoukkue laski jo palot kolmeksi ja tuuletti voittoa keskellä kenttää. Hieman liian aikaisin. Pakkoraossa Jaguars väänsi kaksi juoksua: Hyvösen kolmospussi poltti sen aikaa Karvosen räpylässä että Vuorinen syöksyi 2-3 ja perään Valtteri Virtasen vihainen nuoliainen painui linjan läpi takakentälle, Kippola toi 2-4.

PattU loi kaksi kolmostilannetta, mutta Vuorinen hoiti palon pienestä yrityksestä ja Huotari sotki loput. Supervuoro eteni samaa raidetta: Jaguars epäonnistui omissa kotiutuksissaan ja Pattijoki sai voiton paikat. Lähimpänä juoksu oli Mikael Mykkäsen kääntönäpyllä. Vuorisen piikit pettivät, mutta hän heitti kontaltaankin palon Karvosesta.

Kotiutuskisasta oli lupa odottaa vähäjuoksuista molempien pystyttyä peliajalla kotiuttamaan alle 30 prosentin teholla. Hyvönen löi 3-koppari Kallion edestä yhden, ja Kallio veivasi Hyvösen tontilta tasoituksen. Televisiohidastusten perusteella tosin Jagsien Tuomas Kemppainen saattoi onnistua myös kotiutuksessa, mutta haasto-oikeus ei ole vielä laajentunut Suomensarjaan.

Pattijoella oli voittoon neljä yritystä, mutta Jags jäädytti ne kaikki. Jatkopareilla Huotari löi Vuorisen ja Virtanen Kippolan sisään. Niklas Kilpi poltti ensimmäisen isäntien yrityksen ja toinen päättyi laittomaan. Jagsin vetäydyttyä rajoille ei Pattijoella enää ollut tasoitussaumaa ja vieraat veivät voittopisteen yli kahden ja puolen tunnin väännön päätteeksi.

Jaguaarien ykköspalkittu ansaitusti vaihtopelissään lähes virheetön (kl 6/6, 3 tuotua) ja ulkona tärkeitä paloja (6+2) napsinut Vuorinen. Mainittakoon lisäksi lukkari Huotarin otteet lautasen herrana (8+9 paloa) ja mailan varressa (kl 6/8, 2 lyötyä).

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/60882

Seuraavan kerran Jaguars pelaa viikon kuluttua Simon Kirin vieraana.

Sotkamon lukiolla 12.10.2021 Sotkamon Jymy-Pesis ry:n ja SuperJymyn kauden päätöstilaisuudessa palkitutSotkamon lukiolla 12.10.2021 Sotkamon Jymy-Pesis ry:n ja SuperJymyn kauden päätöstilaisuudessa palkitut

Sotkamon lukiolla 12.10.2021 Sotkamon Jymy-Pesis ry:n ja SuperJymyn kauden päätöstilaisuudessa palkitut: G-tytöt: kehittyjä Justiina Piirainen, harjoittelija Jasmin Juntunen, tsemppari Sofia Parviainen.G-pojat: kehittyjä Onni Moisanen, onnistuja Väinö Hartikainen, tsemppari Alpo Lipponen.